zaterdag 28 december 2013

Google Chrome ABC | Tag

Ja hoor! Ook ik ga het Google Chrome ABC invullen. Ben jij benieuwt wat ik allemaal op doe op mijn laptop? Kijk dan snel verder!

Bron

Het Google Chrome ABC is een tag waarbij je in de adresbalk een letter intikt en vervolgens de site die je te zien krijgt in het ABC zet, met een beetje uitleg erbij. Het is de bedoeling dat je het hele alfabet afgaat. Lets begin!

A = allrounddtp.glu.nl - Dit is een site van school, waar alle opdrachten van het vak DTP web te vinden zijn. We hebben hier geen apart boek voor, dus ja, dat moet ik de site maar bezoeken.
B = blogger.com - Wat moet ik hier nou nog over vertellen? De site waar ik op blog kan natuurlijk niet ontbreken.
C = cameroid.com - Deze site bezocht ik lang geleden altijd als ik een foto wouw maken.
D = dropbox.com - Ik gebruik meestal het mapje die zo op mijn computer staat, maar soms linkt hij vanzelf door naar de site. Ik denk dat deze daarom hier in staat.
E = ebay.com - Ik ben helemaal weg van ebay. Ook al heb ik zelf geen paypal. Meestal laat ik het door iemand anders die wel paypal heeft bestellen en betaal die gene zo terug. Ik heb trouwens wel paypal, maar er was een fout met het geld overzetten of zo iets. Vreemd verhaal allemaal.

F = fb.com - Tja, facebook. Heeft dit nog uitleg nodig?
G = gmail.com - Gmail kan natuurlijk ook niet ontbreken. Ik hou hier al mijn mails zo wat op bij.
H = hotmail.com - Hotmail zit ik echt nooit meer op. Toen MSN nog bestond was het mijn vaste mail, sinds dat weg is ben ik toch maar overgestapt op Gmail.
I = intranet.glu.nl - Ook dit is weer een site van school met allemaal handige informatie zoals je lestijden, telefoonnummers en nog veel meer.
K = kpn.nl - Wij gaan binnenkort (deze maand nog als het goed is) overstappen naar KPN. Daarom bezocht ik laatst hun site.
L = lifeofmyanrat.blogspot.nl - Tuurlijk staat mijn eigen blog ook in deze lijst.
M = m.glu.nl - Dit is de mobiele site van mijn school. Ik bezoek hem regelmatig via mijn laptop, omdat het de enigste manier is om mijn rooster te kunnen zien zonder ergens hoeven in te loggen.
N = ns.nl - Altijd even checken of er iets verandert is natuurlijk.
Bron
O = ondertussen.nl - Hier kijk ik vaker naar het nieuws. Er is een kopje 'HUH' met echt de raarste dingen. Dat is de enigste plek waar ik kom op die site.
P = pearson.nl - Een van mijn schoolboeken is door hun gemaakt, waarom ik ooit op hun site ben geweest? Ik heb letterlijk geen idee meer.
R = rottentomatoes.com - Heb je een film die je leuk lijkt? Hier kun je allemaal reviews vinden. Elke film is er wel te vinden.
S = studiemeter.nl - Studiemeter kent bijna iedereen wel denk ik. Ook wij werken er op school mee. Ik krijg er het vak Nederlands op.
T = thevelvetroses.com - Dit is de blog van een klasgenootje van mij.
U = urbanoutfitters.nl - Toen urbanoutfitters in Amsterdam opende ben ik één keertje op hun site gaan kijken.
V = vd.nl - Bij de V&D heb ik stage gelopen toen ik in het 3e van het VMBO zat en ze hebben gewoon super leuke kleding.
W = webmail.glu.nl - Weer een site van mijn school. Dit keer de schoolmail.
Y = youtube.com - Youtube kan natuurlijk ook niet ontbreken. Ik ben hier bijna dagelijks wel op te vinden.
Z = zalando.nl - Zalando heeft zulke leuke kleding en schoenen! Ik ben helemaal weg van hun.

Dit was dan alweer mijn ABC! Er ontbreken drie letters, maar dat komt omdat ik daar niet bij had. 
Je bent vrij om deze tag over te nemen. Laat je een berichtje achter dat je hem ook op je blog zet als je dat doet? Ik zou het erg leuk vinden om die dan ook te lezen.

Welke van die site's gebruik jij ook vaak?

1 opmerking: