donderdag 10 oktober 2013

WebStash


Jullie kennen vast allemaal de webshop WebStash wel. WebStash is een online winkel die sieraden, kleding, accessoires en tassen verkoopt. Hij is nog geen jaar geleden opgericht door Senya. Ik mocht haar interviewen en dat deed ik ook met veel plezier!
Hoe ben je op het idee gekomen om een webshop te openen?
Ik had er eigenlijk nog nooit over nagedacht een eigen webshop te beginnen. Wel ben ik bijna altijd achter een computer of laptop te vinden, en vind ik het leuk om op zoek te zijn naar koopjes. Ook was is altijd al actief op marktplaats en dat soort sites.
Mijn vriend heeft mij geholpen met het idee om een eigen webshop te beginnen, hij adviseerde dat ik best wat kon doen met mijn passie voor marketing & winkelen. Zelf is hij programmeur (maakt websites). Zijn opmerking: 'Je zou een handeltje kunnen beginnen met al die spulletjes en koopjes van je! Zal ik een webshop voor je maken?' Vond ik op het begin alleen maar grappig. Maar naarmate we er meer over begonnen te praten en brainstormen werd ik toch wel echt enthousiast! We hebben vervolgens samen hard gewerkt om binnen een korte tijd WebStash te ontwikkelen.

Waarom heb je voor een fashion webwinkel gekozen en niet voor een ander thema?
Ik ben zelf ook altijd op zoek naar leuke kleding, musthaves en accessoires. En het leukste is natuurlijk om je ergens mee bezig te houden wat dichtbij je staat!

Wat voor soort doelgroep had je in gedachten toen je WebStash openden?
Eigenlijk een beetje meiden zoals ik zelf ben. Die het leuk vinden om lekker te shoppen en met meiden dingen bezig te zijn. Ik ben zelf 24 en denk dat de meeste van mijn bezoekers tussen de 15 en 25 zullen zijn. Ik heb een wat jongere doelgroep als de meeste webshops denk ik, dat maakt het ook een beetje specialer J

Wat vind je zelf de leukste vijf dingen die je verkoopt?
Omdat ik alle accessoires zelf inkoop zijn het allemaal items die ik zelf zou dragen, ik vind ze allemaal leuk en het is dan ook heel verleidelijk om niet zelf de voorraad te plunderen ;) Mijn favorieten zijn:
Het zijn ook allemaal artikelen die ik zelf ook heb en regelmatig gebruik/draag! :D


Word er ook naar het buitenland verzonden of word het bij het binnenland gehouden?
Ik verzend naar Nederland en naar Belgie, wanneer je ook naar andere landen gaat verzenden komen er heel erg veel andere zaken bij kijken.
Misschien iets voor in de toekomst maar op dit moment is dat niet iets wat ik persee wil.

Als je de webwinkel zou gaan uitbreiden, wat vind je dan dat er zeker niet kan missen?
Meer kleding. Ik heb nu een aantal items (de echte musthaves) online staan. Maar hier wil ik wat meer van aanbieden. Ook wil ik proberen meer op voorraad te hebben wanneer ik groter ben, dan kan ik nog sneller gaan leveren.

Heb je een bepaald doel met je webwinkel opgesteld?
Eigenlijk heb ik voor mezelf geen doel opgesteld. Ik vind het vooral erg leuk om te doen, ik haal er het beste uit en ik zie wel waar het schip strandt. 
Wel wil ik proberen te bereiken dat elke klant tevreden is, dat ze bij zijn met het pakketje wat ze ontvangen, want volgens mij vinden alle meiden het leuk om hun bestelde goodies binnen te krijgen J daarom probeer ik alle klanten zo goed mogelijk te helpen bij hun problemen of vragen en doe ik ook wat extra's bij de bestellingen zoals een cadeautje en persoonlijk briefje.

Waar ben je tot nu toe het trotst op wat betreft de webshop?
Dat ik in korte tijd (we zijn nog niet eens een jaar online) al zoveel meiden heb mogen spreken en helpen! Nog steeds vind ik het elke keer super als er een bestelling binnen komt.
Ik ben ook best wel trots dat k dit naast mijn studie doe (ik ben momenteel aan het afstuderen aan een HBO opleiding) Ik werk hard en stop veel tijd in de webshop en in school. Daarnaast probeer ik ook nog veel leuke dingen te doen met mijn vriendje en vriendinnen (ook erg belangrijk)

Als je opnieuw zou moeten beginnen, wat zou je dan anders hebben gedaan?
Dat is een goede vraag, ik denk eigenlijk nooit op die manier na. Het loopt hoe het loopt ;)
Elke dag leer ik nog bij en ik denk dat je nooit een foutje maakt je ook niet zoveel leert.
Ik ben wel tevreden hoe alles is gelopen eigenlijk.

Welke tip zou je geven aan iemand die zelf ook een webshop wilt beginnen?
Op internet is heel veel te vinden over wat er allemaal bij komt kijken. Ik had van te voren geen ervaring hiermee maar ben ook zelf op onderzoek uitgegaan. Ik heb veel boeken gelezen (o.a het boek Internetgodinnen, tip!) en veel websites die informatie geven over het opstarten van een bedrijfje.
Onderschat het niet, het is erg veel werk en komt veel bij kijken, maar het is echt mijn passie geworden :D


Ik heb zelf ook eens rondgekeken in de webshop en zie er veel leuke dingen staan! Misschien niet helemaal mijn stijl, maar mijn stijl is over het algemeen ook wel iets anders als de gemiddelde Nederlander. Ik zou zeker een kijkje nemen, want het is absoluut niet duur!

3 opmerkingen: