maandag 16 september 2013

Review: Ijssalon Kiymet


Ijssallon Kiymet is een ijssallon gevestigd in de stad Weert, Limburg. Kiymet heeft zijn naam te danken aan de vrouw van de eigenaar. Ik zou me echt vereerd voelen als er een ijssallon naar mij vernoemt zou worden!

Dit is wat gemeente weert zelf over de gloednieuwe ijs & koffie salon zegt:

Nieuwe ijssalon geopend

Geplaatst op 24 augustus 2013 in de categorie Horeca, Nieuw in Weert

De Stationsstraat komt steeds meer tot leven. Zaterdag opende ijs- en koffiesalon Kiymet voor het eerst haar deuren.De nieuwe ijssalon is gevestigd aan de Stationsstraat 26. Hier zat voorheen restaurant Casablanca.
Kiymet serveert ambachtelijke is van La Toscana, koffie van Douwe Egberts, thee van Pickwick en echte Weerter vlaai. Als extraatje biedt de salon ook Marokkaanse en Turkse gebakjes. Voor de kinderen is op de benedenverdieping een speelhoek ingericht. Ouders kunnen op de bovenverdieping in alle rust genieten van hun warme drank of ijs.
Ter gelegenheid bood de eigenaar zaterdag gratis ijsjes aan. Gemist? Niet getreurd want ook tijdens de koopzondag kunnen mensen gratis een bolletje ijs komen eten. Het eerste bolletje is gratis. Tevens worden de andere lekkernijen en dranken tijdelijk aangeboden voor € 1,-.
Bron


Afgelopen zaterdag moesten Melvin en ik erg lang op de bus wachten. We vonden het dus wel een goed idee om een ijsje te gaan halen. We lopen de straat precies tegen over het station in en we komen een ijssalon tegen die we beide nog NOOIT hadden gezien! Het zag er erg net uit en het leek ons wel een goeie zaak. We bestelde beide 2 bolletjes. Ik nam aardbei en stracetella. Erg standaard, maar ja. De aardbei was echt heel lekker en de stracetella smaakte ook erg goed! Melvin vond de smaken die hij had ook erg lekker en wilt dan ook zeker nog een keer terug komen. We hadden keuze uit ruim 20 smaken. Niet mis voor een gloednieuwe ijssalon dus. Na dat we betaald hadden kregen we beide 1 bonnetje voor de volgende keer. Bij aankoop van 2 bolletjes, krijg je de 2e er gratis bij! De bolletjes zijn niet duur, 1 euro per stuk. Met dat bonnetje dus maar 50 cent per bolletje! De man was alleen niet zo slim. Hij gaf Melvin perrongelijk 2 bonnetjes. Oeps! Toen we buiten aan een tafeltje gingen zitten (linker op de foto hier boven) ging de man ook buiten zitten (aan het rechter tafeltje). Hij had het erg rustig, we waren maar de enigste klanten op dat moment. Hij vertelde ons nog een paar dingetjes over de salon. Zoals dat hij vernoemd is naar zijn vrouw en dacht grappig te zijn door een paar grappen te vertellen. Het was een erg aardige man! Zo ver we weten was het ook maar een een persoonszaak, maar dat weten we dus niet zeker. Ik kom er zeker nog een keer terug! En dan neem ik een kinder bueno ijsje! Als je een bakje neemt krijg je trouwens een koekje in de vorm van een hartje er bij. ;) Zeker wel een pluspunt vind ik! haha 

Als je een keer in weert komt en je moet een tijdje wachten. Dan zou ik zeker daar langs gaan! Het licht op nog geen minuut van het station vandaan en je kan hem zo zien liggen als je het station uit loopt. 
2 opmerkingen: