dinsdag 15 april 2014

Ameland | Video

Vorige week gingen we met de Allround DTP-er klassen op kamp naar Ameland. We verbleven in kampeerboerderij De Zwaluw in het plaatsje Buren. 

Kun je het filmpje niet zien? https://www.youtube.com/watch?v=ARn1Qkjbe28

Dag 1: Aankomst en fototocht
Dinsdag ochtend vertrokken Carola en ik vanuit haar thuis al om 6.00u naar school. We kwamen net iets na 7.30u aan, we moesten er namelijk om 8.00u zijn. Tot onze verbazing waren we als eerste! Al snel kwamen twee andere jongens uit onze klas en langzaam stroomde iedereen binnen.
Stipt 8.00u zou de bus vertrekken, maar je raad het al. Natuurlijk klopte hier niets van, al was het niet ver van die 8.00u vandaan. We vertrokken 8 minuten later, dit doordat er een aantal vast zaten in de bus vlak bij school. De busrit duurde lang, heel erg lang! Maar van Utrecht helemaal naar een of ander plaatsje in Friesland is dan ook niet erg dichtbij. De bus rit was best gezellig, er werd veel muziek gedraaid, wat natuurlijk ook wel logisch is. Om 12.30u vertrok onze boot richting Ameland! De rit zou een half uur duren zeiden de docenten, maar pas een uur later kwamen we aan. Vervolgens gingen we met de fiets verder naar de plek waar we verbleven.
Eenmaal aangekomen gingen we eerst lunchen. Vervolgens koffers naar de kamers brengen en het huisje een beetje verkennen. Daarna werden we meteen aan de slag gezet! We hadden namelijk groepjes gekregen om een project mee te doen. Ik zat bij twee jongens uit me klas en bij Carola en Lizanne. We maakte een moodboard en vervolgens gingen Carola, Lizanne en ik op fototocht door Ameland. We moesten namelijk foto's maken voor een ansichtkaars. We mochten er bij de DA dan ook gratis zes laten drukken. Ondertussen waren we al een hele tijd weg (langer dan nodig was) en besloten we maar eens terug te gaan. Iedereen zat een beetje buiten of waren wel iets anders aan het doen. Op 2 jongens na! Die 2 uit ons groepje.
Het werd steeds later en het werd tijd om te gaan eten. We aten hamburgers van de BBQ met friet van een friettent die om de hoek van de kampeerboerderij lag. 's Avonds gingen we naar een disco toe. Ik was al dood moe en ben dan ook na een uur met de eerste groep mee terug gegaan en ben toen ook snel op bed gedoken, maar je raad het al. Van slapen kwam het de eerste paar uren niet.

Dag 2: Fietsen door de wind
De volgende dag gingen we 's ochtends vroeg al weg. We moesten 14 km fietsen door de harde wind! Pfoeeh, wat was dat zwaar! Na 2 uur (de twee jongens uit ons groepje besloten steeds te gaan lopen) kwamen we dan eindelijk aan op de locatie. We waren bij de vuurtoren! Waar we maar 2 minuten zijn gebleven. Toen zijn we gesplitst en konden we eindelijk op een normaal tempo door fietsen naar een restaurant waar we een lunch van 17euro (!) kregen. Waaw, die soep was lekker! Maar de twee broodjes, die konden wel wat beter. Ook het ijsje na afloop was niet erg bijzonder. Zonde van die 17 euro. Na de lunch gingen we weer op fototocht. We moesten 10 plaatsen vinden wat leuk is om als iemand van rond de 17-20 jaar te doen als die op vakantie is in Ameland. We besloten dat de twee jongens plekken in de buurt van de vuurtoren en het restaurant zouden gaan zoeken en Carola, Lizanne en ik gingen plekken rond om het huisje waar we zaten en de plek waar we aan kwamen met de boot te zoeken. Op zich zijn we redelijk geslaagd.
Het avondprogramma van die dag was een bonte avond. Het begon met een Grafische quiz. Twee uit de ene klas zouden het op moeten nemen uit twee uit de andere klas. En ja hoor, ik was er een van! Na de quiz gingen we 3 spelletjes van een of ander tv programma doen en vervolgens deden we ook nog het moordspel van de Lama's. Uiteindelijk heeft mijn klas de meeste punten op gehaald met maar 5 punten verschil!

Dag 3: Op naar huis!
De volgende dag gingen we alweer terug naar de boot. We dronken eerst nog wat warme chocomel (met slagroom en een koekje) bij De Piraat en doken toen weer de boot op. Aangekomen op het vaste land moest er natuurlijk nog een groepsfoto komen. Toen we allemaal weer in de bus zaten was iedereen dood moe. Een docent heeft dan ook een stuk of 50 foto's gemaakt van slapende mensen.
Rond 17.00u kwamen we eindelijk weer aan in Utrecht.
Het was een super leuk kamp die ik niet snel meer zal vergeten. Al is Ameland niet helemaal de plek voor mij, het was echt heel gezellig.

Zijn jullie ooit op Ameland geweest?

8 opmerkingen:

 1. Je verslagje en het filmpje zijn leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan het filmpje niet zien. :( maar je verslag is leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat raar! Ik ga er een linkje naar het youtube filmpje onder zetten!

   Verwijderen
 3. Ik kan het filmpje niet zien omdat ie geblokkeerd is ;o

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beetje laat, maar als het goed is moet het filmpje het nu wel doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Moest je echt kamperen op de boerderij? Of was er een soort van slaapzaal?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op die boerderij waren ongeveer 3 meiden en 3 jongens kamers waar per kamer 8 mensen in konden slapen.. Dus er waren wel een soort van slaapzalen, haha.

   Verwijderen